TAUPLITZ APARTMAN

Nyári programok

Kirándulás

A vidék felfedezése a nyaralás minden napjára felejthetetlen élményt ígér. A nyaralni vágyók részt vehetnek különböző hosszúságú és nehézségű gyalog-, és kerékpártúrákon.

Látnivalók

Obertraunból indul a Dachstein Welterbe, másik nevén Krippenstein kabinos felvonó. A háromszakaszos kötélvasúttal szép kirándulást tehetünk a Dachstein hegyi világába. A középállomáson található az ún. óriás jégbarlang, melyben csodás megvilágításban tekinthetjük meg a különleges képződményeket, és a mamutbarlang, mely a Föld 30. leghosszabb barlangrendszere. A hegyi állomás második szakasza a “5 Fingers” kilátó, kizárólag erős idegzetűeknek. Ez az 5 ujjat idéző különleges kilátó platformon állva a 400 méter mély szakadék felett tehetjük próbára tériszonyunkat. Megéri az erőfeszítést, hiszen csodás panorámában lehet részünk. A hegyen található 10 km-es túraútvonal érinti a Heilbronner keresztet és a five fingers kilátót is. A túra családoknak is ajánlott, veszélytelen magas hegyi túra, mely körülbelül 3,5 órát vesz igénybe.

Mozgás szerelmeseinek

Választhat a különféle vízisportok közül, úgy mint, a kajak, rafting, vízisí, vitorlázás és búvárkodás, de a horgászat szerelmeseinek sem kell nélkülözniük. Bad Mitterndorfban több teniszpálya és squash pálya is várja a sportolni vágyókat. A festői táj, a hegyekkel körülvett golf pályák kulisszája szinte szárnyat ad a játékhoz.

Izgalmak

A Gröbmingben található kötélpálya felejthetetlen élményt kínál mindenkinek. A lesiklás közben gyönyörű látvány tárul elénk. Akik szeretik a versengést, azoknak tökéletes választás lehet a hegyi gokart, melynek a sladningi Planai & Hochwurzen ad otthont. A pálya hossza 7 km, a távot egy három kerekű terepgokarttal kell megtenni. Ugyanitt mountain bike pálya, és nyári bob is található. Legyen Ön kezdő vagy profi, garantáltan izgalmakkal teli élményekben lehet része.

Síelés nyáron

A 2700 méter magasan elterülő dachsteini gleccser nyáron is alkalmas a síelésre.